Szabadság-sziget.hu

wwf.hu szabadsag-sziget.hu

english magyar

Sajtófigyelés

Mentsd meg a Szigetet!

 

Vállalati támogatás a Sziget megmentéséért2013-03-29 11:26:12

A Mohács melletti Szabadság-sziget és a hozzá tartozó mellékág egy valódi dunai ékkő, amely számtalan őshonos faj, köztük a fekete gólya, a vidra és a halványfoltú küllő élőhelye.

A nyolcvanas években megépült kő keresztgát eltorlaszolta a víz útját a mellékágban, amitől annak természetes feltöltődési folyamata rohamosan felgyorsult. A WWF Magyarország 2008-ban döntött úgy, hogy egy 5 éves projekt keretében helyreállítja a sziget eredeti állapotát.

A Szabadság-sziget projekt fő támogatója a Coca-Cola Magyarország. A vállalat az anyagi támogatáson túl munkatársainak sok óra szakmai és önkéntes munkájával járult hozzá a sziget újjáélesztéséhez.

A Coca-Cola Magyarország dolgozói több alkalommal önkénteskedtek a szigeten: segédkeztek az invazív irtásban, szemetet szedtek, a vállalkozó kedvűek pedig a vadterelés izgalmas feladatában is részt vettek. A sziget újjászületése a WWF és a Coca-Cola Magyarország közös természetvédelmi sikere. Magyarországon ez az együttműködés példaértékűnek nevezhető, hiszen a sziget megmentéséért a civil, a vállalati és az állami szféra fogott össze.

A globális Coca-Cola rendszer társadalmi felelősségvállalási tevékenységének egyik kiemelt területe a fenntartható vízhasználat és a vizes élőhelyek védelme. A világ legnagyobb üdítőital gyártójaként a vállalat kötelességének érzi, hogy jó példával járjon elől a felelős vízgazdálkodásban.

A Coca-Cola Magyarország a WWF Év Állata szavazás győzteseinek 5 ajándékcsomagot ajánlott fel.

 

« Vissza a listához