Szabadság-sziget.hu

wwf.hu szabadsag-sziget.hu

english magyar

Sajtófigyelés

Mentsd meg a Szigetet!

Partnerek

 

 

A természetvédelmi célkitűzések, valamint a terület állapotának visszaállítása a társadalom széles rétegeinek érdekében áll. Ezt bizonyítja az egyedülálló összefogás melyben a természetvédelem képviselője mellett önkormányzati, civil, állami és nagyvállalati szereplők is részt vesznek.
 

 

WWF Magyarország Alapítvány

Főpályázóként, a koordinálásért, kommunikációért valamint a kotrás megvalósításáért felelős. A nemzetközi természetvédelmi civil szervezet a Duna védelmének elkötelezett híve.

 

Bővebben »

Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság (DDNPI)

A terület vagyonkezelője.Elsődleges célja sziget természeti értékeinek megóvása és a mellékág természetes vízátjárásának helyreállítása. A szigeten található erdők rehabilitációja keretében a tájidegen fafajok helyére őshonos facsemeték ültetését végzi el. A projektben kedvezményezett partner, az erdészeti munkálatokon túl felelős a terület megvásárlásáért, a természetvédelmi kezelésért és a monitorozásért.

 

Bővebben »

Alsó-Duna-völgyi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (ADUKÖVIZIG)

Az illetékes vízügyi igazgatóság, amely a hajózás és árvízvédelem biztosítását új tervek mentén, a zárógát nélkül tervezi biztosítani. A projektben szintén kedvezményezett partnerként vesz részt, a műszaki tervezésért és a zárásbontás kivitelezéséért felelős.

 

Bővebben »

Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.

A regionális vízmű, mely az iszap eltávolítását követően jobb minőségű vizet nyerhet ki a parti szűrésű ivóvíz-kutakból. Kedvezményezett partner, a víz-főnyomócső kiváltásáért felelős.

 

Coca-Cola Magyarország

A nemzetközi üdítőital gyártó és palackozó nagyvállalat világszerte jelentős összegekkel támogatja a tiszta ivóvíz védelmét. A projektben társfinanszírozóként vesz részt.

 

Bővebben »

Mohács Önkormányzata

Támogató és érintett szervezet, amely szeretné visszakapni az egykori vízi paradicsomot és megmenteni a sziget természeti értékeit.

 

Bővebben »

1 2