Szabadság-sziget.hu

wwf.hu szabadsag-sziget.hu

english magyar

Sajtófigyelés

Mentsd meg a Szigetet!

Hírek

Önkéntes nap a Cargill-lal2011-11-09 15:09:10

A WWF Magyarország rendszeresen vállalja, hogy projektterületein vállalatok munkatársait látja vendégül önkéntes programok keretein belül. Ilyenkor a dolgozók megismerkedhetnek a WWF terepi projektjeivel és a munkafolyamatokkal, valamint lehetőségük nyílik részt venni a feladatok elvégzésében is. Legutóbb a Cargill népes, és nem utolsó sorban lelkes csapata látogatott el a Szabadság-szigetre.

 

Bővebben »

A fiatal fácskák cseperedése2011-09-19 00:00:00

Hétfő reggel – általában döcögősen indul a hét; az ágy mintha ilyenkor jobban ragaszkodna az emberhez, valahogyan kevésbé akaródzik felkelni. Persze a motoron ülve és élvezve a hosszúra nyúlt nyár melegét mindez már távolinak tűnik. A töltésről már gyalogosan folytattam az utamat, melynek célja az erdőfelújítás ellenőrzése volt.

 

Bővebben »

A fekete levestől a cikóriakávéig2011-08-30 10:11:54

Napos, meleg idő várható, de közel sem olyan hőség, mint az elmúlt héten – idéztem fel még az ágyban az esti előrejelzést. Kicsit meggyorsítandó az ébredést, meleg kávéval a kezemben néztem az erkélyről az éppen csak pirkadó eget. Szó se róla, kifejezetten jól esett a fekete leves melegsége, mert igen csak csípős volt a hajnal.

 

Bővebben »

Gyerekek önkénteskedtek a Szigeten!2011-07-18 13:27:26

Gyerekek önkénteskedtek a Szigeten!

A gyerekek együtt dolgoztak a WWF és a Duna-Dráva Nemzeti Park munkatársaival a WWF legnagyobb terepi természetvédelmi projektjén, a Szabadság- sziget megmentésén. A jó hangulatú kirándulás mellett a lurkók aktívan hozzájárultak a Sziget megtisztításához, 40 zsák szemetet szedtek össze mind a parti sávban, mind a sziget belsejében.
"A WWf-nél fontosnak tartjuk mind a felnőttek, mind a gyerek bevonását a természetvédelmi munkába. Egy-egy ilyen alkalom a hasznos munkán túl rengeteg élményt, és tudást ad a résztvevőknek, ami később biztos, hogy megnyilvánul viselkedésükben, mindennapjaikban." - mondta Figeczky Gábor a WWF megbízott igazgatója.

 

Bővebben »

Cseperednek a fák 2011-06-07 14:39:25

Már a kora reggeli zavartalan napsütés is jelezte, hogy igen csak meleg várható délutánra. Ebéd után – úgy két óra körül – szálltam hajóba és önfeledtem élveztem a rekkenő meleget enyhítő, hűsítő menetszéllel érkező „dunaillatot”. Az alacsony vízállásra való tekintettel hatalmas – a jobb partot közelítő - kanyarral lehet ilyenkor csak biztonságosan megközelíteni a kikötőhelyet

 

Bővebben »

1 ...7 8 9 10 11 12 13 14 15 ...21